3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Θέατρο

SHREK THE MUSICAL

Η παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου υποδέχεται τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2014-2015 με ένα μιούζικαλ ? υπερπαραγωγή: SHREK THE MUSICAL! Είναι φυσικά βασισμένο στην πολυβραβευμένη τεράστιας εμπορικής επιτυχίας ταινία κινουμένων σχεδίων της Dreamworks, παραγωγής του 2001 και στο ομότιτλο βιβλίο του William Steig που κυκλοφόρησε το 1990. Συγγραφέας του έργου και στιχουργός των τραγουδιών είναι ο David Lindsay-Abaire και συνθέτρια η Jeanine Tesori. Η επίσημη πρεμιέρα στο Broadway Theatre έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2008 και οι συνολικά 441 παραστάσεις διήρκεσαν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2010.

Επρόκειτο για μία από τις ακριβότερες παραγωγές μιούζικαλ στο Broadway (ύψους περίπου  25.000.000 $), η οποία έλαβε εξαιρετικές κριτικές, δώδεκα βραβεία Drama Desk και οχτώ υποψηφιότητες των βραβείων Tony, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου για το καλύτερο μιούζικαλ. Από τον Οκτώβριο του 2009 το πασίγνωστο τραγούδι ?I?m a believer? του Neil Diamond, ερμηνευμένο από όλους τους ηθοποιούς, κλείνει την παράσταση.  

Η ιστορία διαδραματίζεται «μία φορά και έναν καιρό» σε μία μυθική χώρα, όπου ο SHREK, το πράσινο ογκώδες τέρας, τρομοκρατημένο από την κοροϊδία που έχει δεχτεί από μικρός, επιθυμεί να απομονωθεί και να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στον άσχημο πράσινο βάλτο του. Ξαφνικά, μία παρέα ξεσπιτωμένων ηρώων των παραμυθιών (μεταξύ των οποίων ο Πινόκιο, η Σταχτοπούτα και τα Τρία Γουρουνάκια), εισβάλλουν στον ιερό του χώρο, ισχυριζόμενοι ότι τους έδιωξε ο Λόρδος Φάρκουαντ. Έτσι, ο SHREK έρχεται σε συμφωνία μαζί τους: Θα σας βοηθήσω να πάρετε πίσω τα δικά σας σπίτια, εάν με αφήσετε μόνο στο δικό μου σπίτι! Όταν όμως ο SHREK και ο Λόρδος συναντιούνται, ο Λόρδος κάνει νέα συμφωνία μαζί του: Θα δώσει πίσω το σπιτικό τους στους ήρωες των παραμυθιών, αν ο SHREK σώσει την Πριγκίπισσα Φιόνα. Ο Σρέκ σιγά σιγά βρίσκει κάτι το διαφορετικό και ελκυστικό σε αυτή την όμορφη πριγκίπισσα. Την συμπαθεί. Και μάλιστα πολύ. Γιατί όμως αυτή φεύγει πάντα μακριά όταν δύει ο ήλιος?...  

Αυτή την ιστορία, με μεγάλο κάστ ηθοποιών και πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα, θα ζωντανέψει το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από τον Οκτώβριο του 2014 στο Μικρό ΡΕΞ, στη Σκηνή «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ», σε σκηνοθεσία (και σκηνικά) του Άγγελου Μέντη. Την ελληνική μετάφραση του έργου και την απόδοση των στίχων έχει κάνει ο Αντώνης Γαλέος, ενώ τα κουστούμια είναι βασισμένα στα πρωτότυπα σχέδια της παραγωγής του Broadway, του βραβευμένου με Tony, Tim Hatley.   

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια της από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου στην ελληνική γλώσσα και το μουσικό υλικό για λογαριασμό της Music Theatre International (MTI).

Πηγή  http://www.theartbassador.gr/